En dag ved bålet

Bålmad igen

Så har vi igen været godt igang med at lave bålmad. Denne gang på et smut til det sydlige Sverige – ved FDF’s pragtfulde hytte der. Det var en tur der både bød på fisk, røg og bibel.

bålmad

Menuen stod på laks, østers og bålgryde.

Det krævede også en test af vores nyeste gryde. Jeg skrev lidt om det på en anden side. Den giver os mulighed for at både bage, stege og tilberede mange forskellige retter ved bålet.

Et godt bål kræver:

  • Tørt brænde – særligt kviste til optænding.
  • En god ramme, af sten, så bålet bliver hvor det skal.
  • Fri røgvej op i luften, så træerne ikke bliver svitsede.
  • God tid.
  • En god gryde gør også underværker.

Så vi sendte børnene ud efter mere brænde og de første skovbær – og holde selv øje med retterne imens.

Desuden medbragte vi vores kaffekande, så en stille stund kan nydes med en god kop såkaldt “cowboykaffe”. Man tager hele kaffebønner – smider i bunden af en gryde, eller en kaffekande. Koger det godt. Derefter kan man gå flere veje, men i sidste ende skal kaffen bare hældes i en kaffekop.

Af bålgrejs mærker kan nævnes: Bonfire og Petromax. Vores nye gryde er af sidstnævnte og giver varme for pengene.

Det var lige en kort update.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En dag ved bålet